Højsæson og sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og i år er der flere nye oplevelser til turister og lokale på Nordfyn end nogensinde før. Vi giver guiderne ordet.

På Nordfyn har vi masser af skønne oplevelser hele året rundt ved mange forskellige attraktioner. Det er vigtigt at der er oplevelser for både naturelskerne, de historieinteresserede og børnefamilierne rundt på hele Nordfyn, og derfor har Nordfyns Erhverv og Turisme i samarbejde med en lang række guider i år arrangeret endnu flere guidede ture.

Lundsbjerggaard

Har du nogensinde klappet en ko eller smagt en lækker hjemmelavet is på jerseymælk? På Lundsbjerggaard, lige uden for Veflinge, kan du i sommermånederne besøge gården om onsdagen og hilse på de søde kalve og kvier. Jesper og Kristine har netop overtaget slægtsgården fra Jespers familie, og nu er de klar til at byde på rundvisning.

Du kan klappe en kalv, ae en ko bag øret og lære mere om livet på en moderne bondegård. Vi glæder os til at vise rundt og byde på is fra eget mejeri – og alle er velkomne”, fortæller Kristine.

I år er der som noget helt nyt kriblekrable-ture ved Gl. Strand i Bogense og ved Klintebjerg Havn. Her kan børnene komme helt tæt på de små dyr, der lever ved stranden. Guiden Linda Sørensen forklarer:

Vi kommer til at nærmere på for eksempel en tangloppe og smage på tang. Vi taler også om hvordan man passer på de små kriblekrable-dyr og får et par hyggelige timer i godt selskab, hvor børnene får spændende viden med hjem.”

kajaktur

Der er også ture for de lidt mere større personer: Har du prøvet at sejle i havkajak og har du styr på pagajen? Den erfarne instruktør Henrik Petersen står klar igen i år til at give en sjov oplevelse for både begyndere og øvede:

Turen begynder med introduktion til havkajakken, og så tager vi på en tur ud i mere bølgegang og fantastisk udsigt til kysten ud for Bogense.

Bogense torv

Leif Davidsen og sanketure

I år er vi også stolte af at kunne tilbyde nogle nye guidede ture med anderledes oplevelser. På turen I Leif Davidsens fodspor kommer man sammen med guide Gitte Madsen rundt i Bogenses gader i sporene på den kendte forfatters opvækst i byen og oplever de steder, der har inspireret ham til hans gribende fortællinger.

Gitte Madsen fortæller: ”Jeg glæder mig særligt til at vise og fortælle om de steder. der betød meget for Leif Davidsen, da han som barn boede i Bogense. Men også til at vise hvordan Bogense har optrådt som baggrund for flere af hans bøger, ikke mindst i Djævelen i Hullet og Forræderens Børn.”

Enebærodde

I år kommer der også tre nye sanke-snapseture, hvor man kommer ud på heden ved Enebærodde, lære om urter og får sin helt egen blanding med hjem sammen med en god snaps dertil. Guiden Bjarne Kim inviterer med på en hyggelig tur:

Ta’ en bid af Enebærodde med hjem på flaske og oplev den smukke hede i sensommeren og om efteråret”.

Du kan se alle oplevelser på Nordfyn på den online eventkalender på visitnordfyn.dk – og husk at kalenderen konstant bliver opdateret med nye aktiviteter!