til årets største nordfynske event. Mere end 250 frivillige er i fuld gang med forberedelserne til den kommende weekend. Planlægningen tager over et år, og nu skal der effektueres!

Roserne er vores DNA

Som det sikkert er de fleste bekendt, så er Rosenfestivalens DNA, at mere end 80% af alle danske haveroser produceres på Nordfyn.

Grønløkke Planteskole og Buddes Planteskole udenfor Bogense spiller en central rolle i festivalen. Finn Jensen fra Grønløkke Planteskole er formand for bestyrelsen og dybt engageret i planlægningen og udførelsen. Buddes Planteskole åbner deres marker for festivalens besøgende, og festivalen klipper roser i deres marker.

rosenmarkerne

Historie og udvikling

Nordfyns Rosenfestival er en frivillig forening, der siden starten i 2007 har haft det formål at skabe en unik oplevelse, der kan tiltrække gæster til Nordfyn. Bestyrelsen består af lokale der gerne vil gøre en forskel for deres by, repræsentanter for rosengartnerne og fra Bogense Handelsstandsforening. En stor del af bestyrelsen har været med fra starten. Sammen med de mange frivillige har de sikret, at festivalen fortsætter med at vokse og udvikle sig år efter år. Nordfyns Erhverv og Turisme fungerer som sekretariat for festivalen.

Over årene har Nordfyns Rosenfestival udviklet sig fra en lokal begivenhed til en stor festival med et omfattende program, der tiltrækker gæster fra hele landet. Hen over weekenden forventes der langt over 30.000 gæster, blandt andet takket være at det har været muligt at købe TV-reklamer på TV2 Fri og TV2 Charlie i 3 uger hen over sommeren.

For 3. år i træk er der udgivet et Rosenfestival magasin som indstik i UgeAvisen Nordfyn og i  dagblade på Fyn og i trekantsområdet . Læs med her: e-pages.dk

I år kan Rosenfestivalen præsentere det største program nogensinde med kunst, musik, handel og hygge og selvfølgelig roser:

rosenfestival banner

Highlights fra årets program

  • Æresgæst Anne Laxholm: Modtages v. Bogense Rådhus
  • Den Kongelige Livgardes Musikkorps: Koncert med et af Danmarks mest anerkendte musikkorps, fanemarch gennem byen og minikoncert.
  • Hindsgavl Udstilling ” Her blomstrer festerne året rundt” Bogense Rådhus.
  • Havetalks: En havearkitekt, en regnvandskonsulent og roseneksperter holder foredrag i haven bag Ehlerts Boghandel.
  • Mød Rosengartneren i marken: Hør om produktion og produktion af roser
  • Orkidéudstilling: Orkidee´Klubben Fyn, i Marineforeningens lokaler.
  • Det Danske Bonsai Selskab: Udsmykker Bogense Kirke med imponerende bonsai-træer.
  • Åben Have: 3 private byhaver inviterer indenfor
  • Kunstudstilling med Kamilla Herskind: I Multisalen, Bogense Skole
  • Boder i Bymidten: kunsthåndværk, design og livstil
  • Haveboder i Sct. Annagade: Grønne tage, velvære og energi
  • Fødevaremarked på Bogense Torv: Lokale specialiteter og delikatesser.
  • 6. Juli Garden: March og optræden gennem byen, med koncert på Torvet.

Læs mere om programmet på Rosenfestivalens hjemmeside: rosenfestival.dk

briefing om roser

Forberedelserne bag festivalen

Mere end 250 frivillige har lagt et utroligt arbejde i at forberede festivalen. Team Rådhushaven har f.eks. malet i over 90 timer for at sikre, at alle dekorationsmaterialer er klar. Tirsdag i sidste uge blev der afholdt et informationsmøde for alle de mange bestående og nye frivillige, så alle er klar til at byde de mange gæster velkommen til Nordfyn.

jk byg og montage til rosenfestival

En stærk sponsoropbakning

Festivalen har stor lokal opbakning af trofaste sponsorer. Mange har støttet ideen fra starten og fortsætter med at gøre det år efter år. Denne vedvarende støtte sammen med den kommunale opbakning, er afgørende for at det er muligt for en lille by som Bogense at arrangere en så imponerende festival.

Vi ser frem til at se jer alle til Nordfyns Rosenfestival 2024!

Se mere på rosenfestival.dk