Rosenfestivalen 2024 i Bogense var igen en stor succes og tiltrak besøgende fra hele landet. Vi skønner, at vi endnu engang har haft over 30.000 gæster, hvilket er en fantastisk bedrift.

Succesfuld trafikstyring

Tidligere års udfordringer med trafikken til Bogense blev i år håndteret eksemplarisk af Politihjemmeværnet. Deres indsats sikrede en smidig trafikafvikling under hele festivalen.

rosenfestival

Kreative dekorationer og temaet “Sport”

Dekorationerne ved dette års festival var med temaet “Sport” som inspiration. Mange besøgende udtalte, at de nye dekorationer var de bedste i flere år. Udsmykningen ved Bogense Vandtårn og hvileområderne i byen blev fremhævet. Gartneriet Timmermanns sponsorat med levering af græs bidrog til festivalens flotte dekorationer og til at danne perfekte rammer om udsmykningen med roser. Årets festival bød på en række nye dekorationer og aktiviteter, der gjorde gæsteoplevelsen endnu bedre.

rosenfestival

Støtte til lokal handel

En af hovedårsagerne til at afholde Rosenfestivalen er at fremme meromsætning til detailhandlen. Flere butikker meldte om bedre omsætning end rekordåret 2023, hvilket viser festivalens positive indvirkning på lokaløkonomien.

Havetalks – en publikumsfavorit

De populære havetalks fortsatte med succes i 2024. 350 gæster deltog i arrangementerne i baghaven til Ehlers Boghandel, hvor de fik gode råd og viden og nød den skønne oase midt i Bogense.

anne laxholm

Lokalt engagement og støtte

Rosenfestivalen er hele Nordfyns festival, og det var glædeligt at se lokal opbakning fra eksempelvis lokalrådet i Særslev, der bakkede op med rosenkummer i byen. Dallund Slot, med deres nyligt åbnede rosenpark, kunne melde om alt udsolgt hen over weekenden.

Tak til vores frivillige og deltagere

Vi ønsker at takke alle de frivillige, sponsorer, samarbejdspartnere og gæster, der gør Rosenfestivalen mulig. Uden jeres støtte kunne vi ikke afholde Nordfyns største event år efter år.

Rosenfestivalens gæster får ordet

I år kunne gæsterne deltage i en konkurrence online og svare på hvad de bedst kunne lide ved Rosenfestivalen. Vi har samlet et udvalg af gæsternes udtalelser her:

  • Jeg er vild med at hele byen blomstrer, og I har lagt et stort stykke arbejde i at gøre det ekstra lækkert overalt. Jeg elsker at opleve rådhuset være pyntet udenfor, Jannies udstilling, boderne… liv overalt. Glæde og fest. Det flotte optog af æresgæster.”
  • De smukke plantekasser med roser i bymidten.
  • Der er ikke noget, jeg ikke synes om. De flotte blomsterudstillinger og boderne.
  • Venligheden og selvfølgelig de smukke blomsterstande og udsmykning
  • At det er så gennemført og alle de flotte roser
  • Udstilling af roser/blomster og alt det liv i byen
  • Venligheden og selvfølgelig de smukke blomsterstande
  • Fødevaremarked samt alle de smukke dekorationer
  • Hyggen og de mange mennesker og flotte boder og udstillere

rosenfestival

Vi ses

Æresgæsterne Anne og Hans Henrik Laxholm har allerede meddelt, at de helt sikkert kommer igen efter et dejligt besøg til Rosenfestivalen. Den Kongelige Livgardes Musikkorps takker for to flotte dage i Bogense. Bogense Rådhus dannede rammen om den flotteste udstilling i mange år, med blomsterdekoratør Jannie Rasmussen som en stor del af festivalen.

Vi glæder os allerede til at se jer alle igen til Rosenfestival den 2. og 3. august!

Se mere

Se tilbageblik på årets festival på rosenfestival.dk/2024