Generationsskifte i virksomheder kan være en kompleks og følsom proces, men hos Korsholm Byg i Otterup er det ved at blive en succeshistorie, som mange andre virksomheder kan lære af.

Virksomheden, der har været en fast del af lokalsamfundet siden 1998, står nu over for et vigtigt skifte, hvor den 28-årige Simon Christoffersen gradvist overtager styringen fra den erfarne 62-årige Kurt Korsholm.

Kurt Korsholm, som har ledet virksomheden siden dens start, har altid været en mand med en fod i både kundekontakten og kontorarbejdet.

“Jeg har altid taget ud til kunderne også, så jeg har vel brugt 50/50 på kundekontakten og på kontorarbejdet,” siger Kurt, der med 26 års erfaring i rygsækken nu har valgt at tage hul på en ny fase i sit liv.

Efter at have arbejdet hos Korsholm Byg fra 2014 til 2020, herunder som lærling, og senere vendt tilbage i 2021 efter en kort periode ude, blev Simon Christoffersen spurgt af Kurt, om han kunne se sig selv overtage virksomheden. Simon tøvede, men efter grundige overvejelser om udfordringerne og mulighederne, valgte han at tage springet.

“Jeg havde masser af overvejelser. Kunne det lykkes, var det for tidligt, for stor en mundfuld? Men med dette generationsskifte lærer jeg en masse af Kurt om ledelse og hvordan man gebærder sig,” siger Simon.

Han værdsætter særligt de stærke værdier omkring ærlighed, åbenhed og overholdelse af aftaler, som er fundamentet i Korsholm Byg.

Generationsskiftet er sket i flere trin. Den formelle overdragelse startede den 1. januar 2023, hvor Simon købte 20% af virksomheden. Planen er, at han gradvist overtager ejerskabet frem mod 31. december 2027, hvor han vil eje hele virksomheden.

“Jeg håber dog at få lov til at blive til august 2028, hvor det så er 50 år siden, jeg kom i tømrerlære,” siger Kurt med et smil.

Både Kurt og Simon fremhæver vigtigheden af at starte processen i god tid og at finde den rette person til at føre virksomheden videre.

“Det har været rigtig vigtigt, at vi har haft et år sammen, hvor vi hver især kunne se, om vi kunne se et fremtidigt samarbejde om generationsskifte, og der har det været vigtigt, at vi begge har spillet med totalt åbne kort,” siger Simon.

Kurt understreger også, at det er nødvendigt at have tid til at “prøve igen”, hvis første løsning ikke er den rigtige:

Jeg har været heldig, men det er jo ikke sikkert.”

Finansieringen kan også være en udfordring, og derfor er det vigtigt at give den yngre generation tid til at få det på plads.

For Simon handler det ikke kun om at overtage en virksomhed, men også om at videreføre de stærke værdier, som Kurt har opbygget over årtier. Med ærlighed, åbenhed og en stærk forbindelse til lokalområdet, er Simon klar til at tage Korsholm Byg ind i fremtiden.

Generationsskiftet i Korsholm Byg er et eksempel på, hvordan en planlagt og omhyggelig proces kan skabe en glidende overgang og sikre virksomhedens fortsatte succes. Det er et bevis på, at med den rette forberedelse og valg af arvtager, kan generationsskifte være en succesfuld rejse ind i fremtiden. Der er nemlig smil på læben hos både den ”unge” og den ”gamle” på Pileløkken i Otterup.

Se mere om Korsholm Byg på korsholmbyg.dk

Skal du til at tænke generationsskifte?

Så kan du med fordel følge med de næste par uger, hvor vi sætter fokus på generationsskifte. I denne uges historie er vi ude i virkelighedens verden, hvor Kurt Korsholm fra Korsholm Byg i Otterup giver indblik i sine overvejelser om generationsskifte og hvordan det er gået.

I næste uge kan du høre Bo Jacobsen fra Erhvervshus Fyn og vores egen erhvervskonsulent Jørgen Bårris give deres gode råd til et vellykket generationsskifte.