Nordfyns Erhverv og Turisme har arbejdet målrettet på at udvikle busrejser og oplevelser for turister via guidede ture. “Oplev det smukke Nordfyn” har været et nøglebudskab i markedsføringen af VisitNordfyns brede udvalg af oplevelser, som foregår rundt på hele Nordfyn fra Veflinge til Vigelsø.

I 2015 arrangerede vi 2 ture for busselskaber der henvendte sig. I 2024 har vi været arrangør for 49 ture, og vi ved at flere selskaber selv arrangerer ture til fx Ditlevsdal Bisonfarm, Kongsdal Åben have og Bogense Hotel.

I 2015 var der 6 forskellige produkter med individuelle ture rundt på Nordfyn med i alt 381 deltagere. I 2024 er udbuddet op på 21 forskellige produkter med foreløbigt næsten 600 deltagere.

Bustur

Samarbejde med busselskaber

Et stærkt fokus på samarbejde med busoperatører har været en af drivkræfterne bag succesen.

De senere år har vi for alvor fået øje på Nordfyn. Vi kommer ofte, og især Bogense med by og havnerundtur er populær hos vores gæster,” fortæller Lars Hansen fra Sørens Rejser.

Nogle selskaber vælger “all inclusive”-løsninger, hvor vi sammensætter program og håndterer hele turplanlægningen. Andre sammensætter selv deres ture med inspiration fra VisitNordfyn.dk, hvor et udbud af besøgsmuligheder for grupper er sammensat. Her er der taget højde for busparkering, handicaptilgængelighed mm.

”Service og færdige turforslag med guide er en del af årsagen til succesen. Det gør det let at være turarrangør og skaffer flere gæster til Nordfyn”, fortæller Jette Kærgaard fra NEET.

Vi samarbejder med dygtige lokale guider, der med deres lokalkendskab sikrer at gæsterne får den bedst mulige oplevelse. Busselskaberne bidrager væsentligt til omsætningen på Nordfyn. Nogle selskaber er endda begyndt at udvide deres dagsudflugter til miniferier med overnatning på Nordfyn.

Flyvesandet

Guidede ture med fokus på lokal kultur og natur

Sommerens guidede ture er udviklet i samarbejde med lokale guider og har budt på en bred vifte af oplevelser, der har spændt fra besøg på nordfynske gårde og gåture på bl.a. Enebærodde til kajakture, rideture og litterære vandreture.

“Familien var god til at fortælle om stedet. Tempoet var roligt, og der var tid til spørgsmål. Vi kom tæt på både mennesker og dyr,” udtaler en af gæsterne efter et besøg på bondegården Lundsbjerggard.

Deltagerne i de guidede ture har fået mulighed for at give deres mening til kende, og hele 96% af gæsterne har udtrykt tilfredshed med de ture, de har været på.

En af de nye oplevelser i år var gåturen i Leif Davidsens fodspor, og det har givet gode oplevelser:

Guiden var rigtig dygtig til at fortælle om Leif Davidsen og hans tilhørsforhold til Bogense, og det var en hyggelig gruppe af deltagere”, fortæller en af gæsterne.

cykeltur

Efterårssæsonen byder på nye muligheder

Selvom sommeren er ved at gå på hæld, er der stadig masser af spændende aktiviteter på Nordfyn. Efterårssæsonen byder på et bredt udvalg af oplevelser: En cykeltur i sporet på den gamle jernbane, en guidet tur til Vigelsø, en kreativ dag med fuglehus-byggeri hos Drejerinden og Værkstedsfejeren i Ejby, guidet ridetur og meget mere.

Vi er nu i gang med at evaluere sommerens guidede ture for at sikre, at næste sæson bliver endnu bedre,” fortæller Ida Clausen fra NEET. “Vi er altid åbne for nye forslag og samarbejder, der kan bidrage til at skabe flere unikke oplevelser på Nordfyn.”

Alle oplevelser kan findes på eventkalenderen på visitnordfyn.dk