Torsdag den 5. marts blev Nordfyns Erhverv og Turismes årlige generalforsamling afholdt. Det var i de vante rammer på Nordfyns Gymnasium i Søndersø, som er det perfekte sted at afholde sådan et arrangement.
Formand for bestyrelsen Jimmy Rasmussen bød velkommen. Og konstaterede at der var et rekordstort antal tilmeldte generalforsamlingen. Nemlig 182 personer! Det er imponerende, når man ellers kigger sig omkring og ser et faldende antal deltagere til diverse generalforsamlinger.
Jens Erik Steenfeldt blev valgt til dirigent og styrede alle igennem generalforsamlingen uden slinger i valsen.
Bestyrelsens beretning
Så var det tid til bestyrelsens beretning, den blev afleveret af formand Jimmy Rasmussen. Han kom godt rundt i det nordfynske og kom blandt andet ind på, at det går rigtig godt med turismen. I 2019 var der 505.367 overnatninger på Nordfyn. Det er en stigning på hele 5,9%. Flot. Jimmy nævnte det fornemme faktum, at Lunds Hotel var kåret til Fyns bedste badehotel. Så kom han ind på digitaliseringen, som jo er over os alle. I 2019 havde Visit Nordfyn over 250.000 besøg, hvilket er meget imponerende.
Formanden kom også ind på den øgede grad af servicering af vores turister, som blandt andet flere turistinformations-steder er en del af.
På erhvervsdelen var det de over 200 virksomhedsbesøg, Jimmy kom ind på. Ligeledes det fine samarbejde, NEET har med blandt andet Task Force Erhverv og Jobcentret. Fokus på detailhandelen og det store udbud af kurser i NEET Academy var også med i formandens beretning.
Omkring det nye fælles nordfynske gavekort, noterede formanden at man var foran prognosen, og allerede havde udstedt over 1.300 gavekort.
Mere glimmer var der også plads til, idet Nordfyn blev hædret med både ’’Årets cykelevent’’ og også et ’’Skulderklap’’. Vi gør også noget ved kunsten, fortalte formanden. Og der har vel aldrig været så meget fokus på kunst her på Nordfyn, som i disse år.
Til slut var der en tak fra Jimmy til Nordfyns Kommune, alle medlemmerne og NEET’s medarbejdere.
Regnskab og bestyrelsesvalg
Så var det tid til at kigge på regnskab, kontingent og budget. Direktør for NEET Per Olesen gennemgik regnskabet og konstaterede at der var et overskud på kr. 44.000,- og at der for 2020 var afsat kr. 2,5 mio. til forskellige projekter.
Så var det tid til valg til bestyrelsen. På valg var følgende:
- Mette Skifter
- Kent Stenvang
- Per Maegaard
- Niels Henrik Ove
Alle var villige til genvalg, og da der ikke var modkandidater var alle genvalgt.
BDO blev genvalgt som NEET’s revisor.
Årets priser
Så kom Jimmy Rasmussen på banen igen, da det var tid til uddeling af priser.
Årets Iværksætter
De nominerede til Årets Iværksætter:
- Nykjærs Malerfirma
- Nordic Parts ApS
- Fyns Jagt og Beklædning
Efter afstemning blandt de fremmødte medlemmer var det Nykjærs Malerfirma, der løb med titlen.
Nordfyns Kommunes Miljøpris
Anders Tingholm kårede vinderen af Nordfyns Kommunes Miljøpris, og det blev Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S (Kims).
Det var virksomhedens udnyttelse af overskudsvarme, der udløste prisen.
Virksomhedsprisen
Virksomhedsprisen som også tildeles af Nordfyns Kommune, blev tildelt Fyns Bilsalg A/S.
Kim Johansen der overrakte prisen, takkede den rummelige virksomhed, og sagde samtidig at rigtig mange nordfynske virksomheder var meget sociale i deres tilgang til arbejdsmarkedet.
Årets Virksomhed 2019
Så var det tid til afsløringen af hvem der skulle være Årets Virksomhed på Nordfyn 2019. De nominerede var:
JK Byg og Montage
Nordfyns Brolægning
House Nordic
Det blev House Nordic der løb med sejren og kan kalde sig Årets Virksomhed på Nordfyn.
Så var der mad, drikke og networking. Og der blev spist, drukket og networked til den store guldmedalje.
Tommy Ahlers
Så var det Tommy Ahlers tur til at entre podiet. En vulkan af engagement og indlevelse, der tryllebandt forsamlingen.
Hans vej fra iværksætter, over Løvens Hule og investor, til politik blev levende fortalt. Det at skabe forandringer er drivkraften i Tommys liv. Og det både i hans rolle som iværksætter og også i hans rille som politiker.
Der har været succeser og fiaskoer i hans liv. Mest det første. Han fortæller at det ikke er farligt at fejle, men at det forarbejde man laver, er meget vigtigt i forhold til at begrænse de fejl, man altid kommer til at lave.
Tommy understreger, at man som iværksætter skal være sulten. Man skal ville og være klar til at forsøge igen og igen, for at opnå succes. Man skal have en ukuelig vilje i sit projekt, og så skal man ikke gøre det for pengenes skyld, men fordi man vil skabe forandringer.
Man skal have en vision når man starter en virksomhed, siger Tommy. Man skal vide hvad det er man vil forandre, og man skal fortælle det til alle, der gider høre på det.
Man skal tro på sit produkt, uanset hvor usikker man kan være ind imellem. Prøv igen og igen, påpeger Tommy.
Det nagede Tommy lidt, at mange danske erhvervsfyrtårne er endt på udenlandske hænder. De er enten fusionerede med udenlandske koncerner eller opkøbt af kapitalfonde. Det er jo ikke så tit, der opstår nye kæmpe virksomheder i Danmark, som i sin tur er under dansk kontrol.
I Folketinget sidder Tommy Ahlers på klimaområdet for Venstre. Det er noget der interesserer ham meget, og han prøver at binde de ender, som er blandt erhvervsliv, landbrug og borgerne, sammen.
Til slut gjorde han opmærksom på, at efter hans entre på Christiansborg, havde han fået et andet syn på politikerne. De var meget bedre end deres rygte, bedyrede han. Vi skal tale politikerne op, sluttede han sit indlæg.
Så var det hele slut, og alle blev ønsket en god tur hjem.
Seneste kommentarer