Har det noget med hinanden at gøre? Måske…
Hvad mange måske ikke ved, så ligger Nordfyns Billedskole på Ørkebyvej i Otterup. Relativt nyindrettet i Produktionsskolens gamle lokaler. Leder af skolen er Lisbeth Krag Olsen, der selv er mangeårig skabende kunstner. Hun viser stolt lokalerne, der jo skal styrke kreativiteten, frem og forklarer hvordan de anvendes.
Det er en skole for både børn og voksne. Der er pt. to børnehold og et voksenhold, der bliver undervist i billedkunst.
”Eleverne kommer fra hele Nordfyn. Selv om der er flest fra Otterup-området, er der også ret mange fra alle afkroge af det nordfynske. Der er da også et par elever fra Odense”, griner Lisbeth. ”Der er stor søgning på weekendholdene for voksne, hvor der også kommer folk udefra og underviser. Der bliver undervist i alle former for billedkunst på skolen, så kreativiteten får virkelig lov at blomstre i lokalerne.”
Billedskolen blev startet på Ørkebyvej i 2019 lige oven i corona-pandemien. Lisbeth skulle flytte fra de daværende lokaler og fik så mulighed for at starte op her i den gamle Produktionsskole. Selv om lokalerne kunne trænge til en kærlig hånd, er alle glade for at være i disse rammer.
Bag Billedskolen står en forening, hvor alle er frivillige. Lisbeth er også ulønnet, selv om hun bruger mange timer i projektet. Og det er fint i en opstartsfase, men på sigt er det ikke sikkert det er en holdbar løsning, da der jo også kommer folk udefra og underviser.
”Jeg håber da, at der på sigt vil komme nogle tilskud og sponsorater ind i billedet, så der er midler til at drive skolen med. Det eleverne økonomisk bidrager med kan ikke dække de udgifter, der er ved at drive skolen, så på en eller anden skal der skaffes nogle flere midler”, uddyber Lisbeth.
Børnene er meget glade for at komme i skolen, og mange kommer før tid bare for at snakke, for nu er de i deres frirum.
Lisbeth forklarer, at når børn går til ’’noget’’ er det som regel sport, der tænkes på.
”Det betyder som oftest, at der ikke er noget alternativ til sport. Det er der skabt her i billedskolen, hvor tingene foregår på en helt anden måde end i både folkeskolen og i sportsklubberne. Her er ro og rum til udfoldelse og fordybelse, og det er der faktisk mange børn der sætter pris på”, understreger hun. ”Her kan alle børn opnå succes, både for sig selv, men også i forhold til andre. De kan se hvordan de udvikler sig fra gang til gang, og det skaber stolthed og glæde i lokalerne.”
Lisbeth tager rundt på kommunens skoler for at fortælle om hvad man kan lære på Billedskolen, og så kommer børnene for nysgerrigt at se hvad der foregår, og så bliver nogen hængende, og andre synes ikke det er noget for dem.
Men hvordan er det så lige med koblingen til erhvervslivet? Jo, mange ledere i virksomhederne rundt omkring efterspørger medarbejdere, som udover den nødvendige faglige viden også rummer kreativitet og en holistisk og innovativ tankegang. Og det er noget, der virkelig kan grundlægges i podernes hoveder på en billedskole som den i Otterup, siger Lisbeth:
”Det er tydeligt hvordan børnene udvikles og tager ansvar for det kunstprojekt, de er i gang med lige nu. De bliver kreative, kan se tingene fra flere forskellige vinkler, og bliver konstant udfordret. Jo der er virkelig grundlag for en læring, der helt sikkert også kan bruges i erhvervslivet.”
Så kære erhvervsliv. Klik på linket herunder og se hvordan I kan være med til at skubbe på, så kreativiteten i det nordfynske erhvervsliv virkelig fortsat kan blomstre.
Seneste kommentarer