Det er ikke nogen hemmelighed, at de mest forekommende spørgsmål, undertegnede får omkring turisme, handler om enten overnatningskapacitet på Nordfyn, i særdeles i Otterup, eller den manglende mulighed for at spise i vinterhalvåret på den gamle havn i Bogense.
Derfor gav historien om, at Fiskehuset Bogense fra i år udvider sæsonen til at vare helt frem til jul, også straks anledning til at kontakte Fiskehusets ejer Torben Agerholm for yderligere info herom. Det blev et opkald til Torben en torsdag aften ved spisetid, hvor Torben ikke sad ved middagsbordet, men var i fuld gang med at røge fisk. Første spørgsmål var ganske simpelt – hvorfor?
Torben Agerholm:
”Der er flere grunde til det. Først og fremmest, så mærker vi behovet. Danskerne kommer i år til at holde deres ferier hjemme i Danmark, og det tror vi holder ved. Samtidig giver det os mulighed for at fastholde arbejdspladser og i videst muligt omfang, at kunne tilbyde vores kokke noget, der minder om et helårsjob. Dertil kommer, at vores take-away, vores fiskebutik og restauranten komplementerer hinanden godt.”
Er det kun i år eller noget I forventer at fortsætte med?
”Det regner vi bestemt med at skulle gøre også i årene fremover. Vi har længe snakket om at forlænge sæsonen, og det gør vi således fra og med i år. Vi kommer til at opgradere på varmesiden, så alene det viser, at det ikke blot er tænkt som en engangsforestilling” , lyder det fra Torben Agerholm, der fortsætter: ”og så tror vi på, at det, at der er flere spisesteder der har åbent, gavner os alle. Der er hotellet, cafeerne i byen, MøBer og nu os, der holder åbent frem mod jul. Vi har hver vores profil, og så kan vores gæster køre til Bogense og vælge fra det fine udbud for bespisning, der er i byen.”
Da vi talte sammen i marts/april måned, da hang vi vel lidt med skuffen – hvordan har sæsonen været?
”Vi har været nødt til at tage nogle nye initiativer. Take-Away har været en stor succes, og i restauranten har vi også lavet nye tiltag. Væsentligst for at skabe tryghed, og det synes vi er lykkedes. Vi har fjernet 1/3 af bordene og haft en vært stående fast ved buffeten for at sikre, at corona-reglerne blev overholdt. Det har kostet lidt på omsætningen, og vi har også måttet sige nej til en del kunder, men alt i alt er det gået rigtig godt. Bortset fra et par enkelte dage i højsæsonen, så er det gået, uden at gæsterne har stået alt for meget i kø, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra vores gæster.”
Jeg kan læse, at I vil lave sæsontilpassede menuer?
”Ja, der vil blive serveret rådyr, fasaner og ænder i efteråret og selvfølgelig vil der komme et touch af jul, når vi kommer til december. Og her vil vi naturligvis også servere juleøl, måske endda på fad.”
Det lyder tiltalende, og vi glæder os over at der er endnu et godt bespisningsalternativ til vores gæster.
Seneste kommentarer