I går blev den årlige generalforsamling i Nordfyns Erhverv og Turisme afholdt. Traditionen tro var det Nordfyns Gymnasium der lagde lokaler til, og et rekordstort antal deltagere var mødt op. Hele 166 deltagere brugte en aften til at høre hvad Nordfyns Erhverv og Turisme havde udrettet i løbet af året, til at netværke med de andre medlemmer og sidst men ikke mindst for at høre Jesper Buch på slap line.
I bestyrelsens beretning talte formand Jimmy Rasmussen om at det jo går godt for erhvervslivet og turismen på her på Nordfyn. Han var inde over den gode måling af erhvervsklimaet i DI’s undersøgelse, og nævnte det gode samspil, der er i kommunen.
Jimmy kom også ind på den succesfulde erhvervstur til det jyske, med VM i ishockey som rosinen i pølseenden.
Det er også rigtig gode meldinger der kommer fra turismeerhvervet, beretter formanden. Der er positive meldinger fra de forskellige områder i erhvervet. Både sommerhuse, campingpladser, havne og andre ferieudlejningsområder.
Desuden nævnte Jimmy, at der i 2019 skal øget fokus på detailhandelen på Nordfyn. Det er som bekendt en branche, hvor nogle områder er under meget stort pres.
Naturligvis undgik formanden ikke at nævne VM i cykelcross, som alle måtte erkende blev en mega succes. Han nævnte også Fyn rundt for Bevaringsværdige Skibe, som igen gæster Bogense.
Alle er ting som sætter Nordfyn på landkortet, idet eksponeringen i medierne vel aldrig har været større, uddybede han.
Herefter gennemgik direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme regnskaber og budgetter, som alt i alt var som forventet.
Alene i 2019 er der budgetteret med kr. 2,5 mill. til forskellige arrangementer.
Så var det tid til valg, og alle på valg modtog genvalg, dog undtaget en af suppleanterne, nemlig Jesper Gamdrup Larsen. I stedet blev Benedikte Kaspersen fra Bogense Hotel valgt ind.
Herefter var generalforsamlingen slut, og dirigent og formand takkede de forsamlede for god ro og orden.
Årets iværksætter
Så var det tid til at finde årets iværksætter, og de nominerede var:
Valhalla Flyt og Montage.
Human Walking.
Lasses Autolak.
For første gang var det de stemmeberettigede på generalforsamlingen, der skulle vælge årets iværksætter ved et direkte valg.
Så der blev stemt i salen, og derefter blev der talt til den store guldmedalje. Resultatet blev, at Human Walking ved Birgitte Vangsgaard løb med hæderen.
Nordfyns Kommunes Miljøpris
Så var det tid til at uddele Nordfyns Kommunes Miljøpris. Den gik til Bogense Plast på grund af den grønne profil virksomheden er blevet kendt for, også i kundekredse.
Virksomhedsprisen, årets sociale pris
Virksomhedsprisen, årets sociale pris blev også uddelt af Nordfyns Kommune og gik til Rema 1000 i Søndersø med baggrund i virksomhedens rummelighed. Her er plads til mange, der ellers kunne have haft det svært på arbejdsmarkedet.
Årets virksomhed
Så var det tur til at kåre årets virksomhed på Nordfyn. Og de nominerede var:
Wencon Aps.
Pegasus MobilityA/S.
Dewa A/S.
Formand for Nordfyns Erhverv og Turisme Jimmy Rasmussen åbnede den gyldne konvolut, og kunne meddele forsamlingen at det var Wencon A/S, der var blevet valgt til årets virksomhed på Nordfyn.
En rigtig sund økonomi, stort afkast samt stor vækstplaner var nogle af begrundelserne for valget.
Jesper Buch
Så kom Jesper Buch på scenen, og indledte med at advare mod det sprog han anvendte. Det var nemlig fyldt med banden og svovlen, og det kunne jo falde nogen for brystet.
Så blev der ellers tænd op for kedlerne, og en veloplagt Jesper Buch gav den fuld pedal.
Vi fik hele historien om Just Eat. Lige fra dengang Jesper sad i Oslo og ikke kunne bestille en pizza, og til da han sad på Ibiza og ikke kunne tælle alle de nuller, der var på checken han sad med i hånden.
Jesper Buch arbejder meget, for han kan ikke lade være. Det bliver tit til +80 timer om ugen, og det er innovationen der driver ham.
Han anbefaler alle der gerne vil have succes, til en gang imellem at stoppe op. Gå en tur og bliv klar. Det kunne være Caminoen som Jesper har gjort, men mindre kan også gøre det.
På hans rejse har han også været soldat, og nåede faktisk at blive løjtnant. Denne soldatertid var en vigtig del af hans senere succes i erhvervslivet.
Opholdet gav struktur, der var klare regler for alt, alle vidste hvad alle gjorde, man var afhængige af hinanden, og der var en kolossal team spirit, fortæller Jesper.
Det har han siden anvendt i stor udstrækning for at få succes med det han gik og gjorde, og det har i høj grad givet gevinst.
Han fortæller videre om mange af de bump på vejen, der har været undervejs til at Just Eat blev den kæmpe succes det blev. Om alle de mennesker der har været inde over projektet, på godt og ondt.
Jesper er klar i spyttet når han taler forretning og kunder. Man skal være ægte, ærlig og ydmyg. Man skal have empati og skabe gode relationer til sine kunder. Så kommer din succes.
Der er dog ingen, der får succes i erhvervslivet uden hårdt arbejde, fortæller han. Man skal arbejde vildt hårdt og brænde for det man laver. Præcis som man skal brænde igennem, når man står ansigt til ansigt med kunden.
Ligeledes skal man brænde igennem over for sine medarbejdere. Der skal skabes tro på at det vi gør, er det rigtige, så alle er i samme team.
Han afhændede Just Eat, for som han siger kørte det med succes, og så skal man kigge andre veje efter en ny succes.
Et meget spændende og inspirerende foredrag, som virkelig var en oplevelse.
Hvis I vil se mere til Jesper Buch, så følg ham på DR 1 i programmet Løvens Hule.
Således sluttede dette års generalforsamling i Nordfyns Erhverv og Turisme.
Seneste kommentarer